Jdi na obsah Jdi na menu

A kde seženeme štěně fundláčka?

9. 6. 2011

Po tom, co jsme se rozhodli pro Novofundladského psa, jsme zjistili, že před námi stojí mnoho dalších otázek, které musíme vyřešit. S papírama nebo bez? Holku nebo kluka? Uchovnit nebo ne? Boudu nebo kotec? V létě nebo na zimu? Z Prahy nebo od jinud? No, bylo toho před námi hodně k rozhodování. Po dlouhém rozhovoru jsme měli výsledek. Bude to pes s průkazem původu a ze stanice, která má výsledky a je blízko, abychom tam mohli jezdit. Sedli jsme na internet a první odkaz byl na Trojskou skálu. Po dlouhém, ale příjemném rozhovoru s panem Jandou jsme se dohodli, že bychom chtěli štěně na jaře a že to bude pes. Domluvili jsme se i na návštěvě. Když jsme se přijeli v půlce října podívat, tak nám paní Jandová, řekla, že brzy bude mí Hillary štěňátka a pejsci budou k mání. V tu chvíli bylo jasné, že přivezeme psa na vánoce. A k vánočním svátkům patří překvapení, doma to nikomu neřekneme! Tak jsme začali stavět boudu.bouda--11-.jpg

 

 

 

To víš, babi, boudu musíme postavit dřív, aby stihla vymrznout a vyprchat ty smradlavé látky z laku. Všichni na to skočili, jenom máma ne. 21.12.2009 jsme jeli pro krásné štěňátko, Lord vážil 10,05 kg a byl úžasný. Už jsme se těšili, jak bude reagovat babička, až ho přivezeme domů.

 

Nový člen rodiny se naštěstí zabydlel velice rychle a bylo úžasné sledovat, jak je zvědavý a nená strach. Prostě jsme si fundláčka zamilovali. Jednou fundlák, navždy fundlák. Už tomu věřím.                                                                                                                                               

25.12--3-.jpg